flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постанову про стягнення з працівника ломбарду 17 000 грн. штрафу за порушення умов карантину скасовано

24 квітня 2020, 10:26

     Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, складеним працівниками поліції, контролер-касир розташованого на вул.Калинівіській в м.Чернівці ломбарду не припинив роботу закладу та здійснював прийом відвідувачів, чим порушив правила карантину.

     Постановою Садгірського районного суду м. Чернівці його визнано винуватим та стягнуто штраф у розмірі 17000 грн. в дохід держави.

       Посилаючись на те, що він не здійснює господарську діяльність, а є лише найманим працівником закладу, чоловік оскаржив вказану постанову в апеляційному порядку. Стверджував, що він дійсно перебував у даному закладі, однак не здійснював прийом громадян, а планував генеральне прибирання та дезінфекцію приміщення.

       Дослідивши матеріали справи, допитавши апелянта, суд дійшов висновку про те, що дана особа дійсно не є суб’єктом господарювання, а тому її не може бути притягнуто до адміністративної відповідальності.

     За таких обставин, Чернівецький апеляційний суд постанову суду першої інстанції скасував, а                                                                                                          справу закрив за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

 

                                                                                                     Пресслужба Чернівецького апеляційного суду