flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як працює Чернівецький апеляційний суд в умовах карантину

01 квітня 2020, 17:48

     У зв’язку з поширенням коронавірусу в країні, постановами Кабінету Міністрів України №211 від 11 березня 2020 року https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zapobigannya-poshim110320rennyu-na-teritoriyi-ukrayini-koronavirusu-covid-19, №239 від 25 березня 2020 року продовжено карантин до 24 квітня 2020 року https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-aktiv-kabinetu-ministriv-ukrayini-239250320 та запроваджено режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів.

     Водночас, Чернівецький апеляційний суд продовжує здійснювати правосуддя з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України та всіх карантинних заходів.

     Розпорядженням голови суду Марчука В.Т. від 18.03.2020 року https://cha.court.gov.ua/sud4822/pres-centr/news/911918/ були прийняті тимчасові обмежувальні заходи з метою попередження інфекційних хвороб, у тому числі, викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19, а саме :

  • повідомлено про можливість відкладення розгляду справ (за винятком невідкладних справ) шляхом надання сторонами відповідної заяви (зразки https://cha.court.gov.ua/sud4822/pres-centr/news/911918/ ) ;
  • припинено проведення всіх заходів, не пов’язаних з процесуальною діяльністю суду (круглих столів, семінарів, днів відкритих дверей, тощо);  
  • призупинено особистий прийом громадян керівництвом установи ;
  • обмежено доступ в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань ;
  • заборонено допуск в судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань ;
  • обмежено кількість до 10 осіб, що одночасно перебувають у залі судового засідання та коридорах суду ;
  • зменшено кількість судових засідань, що призначаються до розгляду протягом робочого дня ;
  • запропоновано по можливості проводити розгляд цивільних справ без участі сторін, в порядку письмового провадження ;
  • зобов’язано суддів та працівників апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду телефоном, e-mail ;
  • роз’яснено громадянам способи подання документів до суду (в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом, через дистанційні засоби зв’язку), повідомлено про можливість ознайомлення з матеріалами справи в дистанційному режимі та отримання їх сканкопій в електронному вигляді ;
  • запропоновано учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ за їхньої відсутності за наявними в справі матеріалами.

     Крім того, наголошено на дотриманні на території суду учасниками судових засідань визначеної цим розпорядженням поведінки (учасники судових засідань повинні знаходитись всередині подвір’я відповідної судової палати, у визначений час повідомити службу судової охорони про явку та очікувати запрошення до залу судового засідання).

            

 

     Також спільним розпорядженням голови Чернівецького апеляційного суду Марчука В.Т. та начальника Територіального управління служби судової охорони у Чернівецькій області О.В. Драгуса від 26.03.2020 https://cha.court.gov.ua/sud4822/pres-centr/news/916519/, яким введено додаткові тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі, викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19, затверджено обов’язковий масковий режим і температурний скринінг працівникам та відвідувачам суду, визначено дії працівників судової охорони в разі виявлення у осіб підвищеної температури тіла або відмови від проходження такої перевірки.

     Як відомо, COVID-19 та більшість респіраторних захворювань мають схожі симптоми. Іноді перебіг хвороби є безсимптомним, проте така особа також становить загрозу інфікування оточуючих.

     Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України https://moz.gov.ua/article/news/operativna-informacija-pro-poshirennja-koronavirusnoi-infekcii-2019-ncov-, станом на сьогоднішній день Чернівецька область посідає 2 місце після м.Києва у кількості лабораторно підтверджених випадків COVID-19. В офіційних джерелах та у ЗМІ постійно наголошується на обов’язковому дотриманні карантинних заходів, у тому числі, в максимальній самоізоляції, мінімізації контактів, обмеженні відвідування громадських місць, надавши перевагу онлайн-послугам.

     Тому закликаємо вас, шановні відвідувачі суду, обмежити, а тих, хто має ознаки будь-якого вірусного/респіраторного захворювання – відмовитися від відвідування установи та користуватися електронними сервісами Чернівецького апеляційного суду, обравши найбільш зручний для вас спосіб :

  • «Електронний суд»: https://id.court.gov.ua/ - вхід за допомогою особистого електронного ключа ;
  • Електронна форма звернення громадян :  https://cha.court.gov.ua/sud4822/feedback/ ; 
  • Електронна пошта суду: inbox@cha.court.gov.ua ;
  • Засоби поштового зв’язку: 58002, м. Чернівці, Центральна площа, 9

Необхідну інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами :

(0372) 52-41-65 - відділ документообігу та організаційної роботи суду;

(0372) 55-75-40 - відділ забезпечення судового процесу судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення;

(0372) 52-40-65 - відділ забезпечення судового процесу судової палати з розгляду цивільних справ.

 

    

 

 

Дякуємо за розуміння !

Бережіть себе та своїх близьких !

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду

 

 

Довідково :

 

Телефони гарячої лінії СOVID-19 :

 

  • Урядова гаряча лінія : 15-45
  • Міністерство охорони здоров’я : 0800505201
  • Центр громадського здоров’я МОЗ України : 0800505840
  • Чернівецька обласна гаряча лінія : 0660849313