flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кривдник тещі отримав заслужене покарання

12 лютого 2020, 10:08

     Такої спільної думки дійшла колегія суддів Чернівецького апеляційного суду, залишивши без змін вирок суду першої інстанції у кримінальній справі по обвинуваченню зятя у вчиненні психологічного насильства над матір’ю своєї дружини.

    Протягом травня-липня 2019 року 61-річна мешканка м.Сторожинець неодноразово зверталася до правоохоронних органів зі скаргами на те, що 46-річний співмешканець її дочки зловживає алкоголем, внаслідок чого провокує з нею безпричинні конфлікти та словесно ображає нецензурними словами. Зазначала, що такі дії чоловіка негативно впливають на якість її життя.

       Вироком Сторожинецького районного суду Чернівецької області його було визнано винним у вчиненні правопорушень та призначено покарання у виді 3 місяців арешту.

     Чоловік не погодився з рішенням суду та оскаржив його в апеляційному порядку. Свою скаргу він мотивував тим, що районний суд не взяв до уваги його вибачення і щире каяття та застосував занадто суворе покарання. Просив вирок в частині призначеного покарання змінити на 150 годин громадських робіт.

     Обвинувачений та потерпіла в судове засідання не з’явилися, хоча були належним чином повідомлені про розгляд справи.

     Колегія суддів, дослідивши доводи апеляційної скарги, заслухавши  думку захисника апелянта, дійшла висновку про відсутність підстав для зміни рішення суду першої інстанції. При визначенні способу та міри покарання суд враховував особу обвинуваченого. Зокрема, було взято до уваги те, що він стоїть на обліку у лікаря-нарколога, був неодноразово засуджений за вчинення умисних, у тому числі, тяжких злочинів, відбував покарання в місцях позбавлення волі, мав не зняті та не погашені судимості. Тому саме таке покарання є необхідним для його виправлення та перевиховання.

      Інших підстав для призначення кривднику більш м’якого виду покарання колегія суддів не знайшла.

 

      Пресслужба Чернівецького апеляційного суду