flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконність зберігання мисливської зброї не доведено

11 грудня 2019, 10:32

Чернівецький апеляційний суд виправдав 57-річного жителя смт. Красноїльськ Сторожинецького району А., якого було обвинувачено у незаконному зберіганні мисливського карабіну «PARKER-HALE», знайденого в будинку батька після його смерті.

Чоловік виявив зброю на горищі господарської будівлі під час зносу та облаштування прибудинкової території. Оскільки були вихідні дні, він переніс знахідку у власне житло, а в подальшому добровільно звернувся до поліції та здав її. Після отримання дозволу в правоохоронних органах, обвинувачений використовував карабін на полюванні.

Однак, три роки потому, зброю було вилучено дільничним через недотримання процедури його звільнення від відповідальності за незаконне зберігання та використання карабіну.

Вироком Сторожинецького районного суду Чернівецької області чоловіка було засуджено до 3 років позбавлення волі з 1-річним іспитовим строком.

Не визнаючи своєї вини та не погодившись з висновком суду першої інстанції, А. оскаржив рішення суду в апеляційному порядку.

Оцінивши всі докази у справі, з урахуванням відсутності умислу у скоєнні даного правопорушення та доказів зберігання без передбаченого законом дозволу, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду прийняла рішення про скасування обвинувального вироку із закриттям кримінального провадження у справі.

 

 

                                                                                                                                                                                            Пресслужба Чернівецького апеляційного суду