flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок у справі про загибель гравця КВК в автопригоді не змінено

06 грудня 2019, 12:16

     Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду відмовила апелянтам – засудженому та його захиснику та залишила без змін вирок суду І інстанції у справі по ДТП, внаслідок якої загинув мотоцикліст – капітан місцевої команди КВК «Спору.нет» Микола Новічков.

     В поданій апеляційній скарзі та у судовому засіданні обвинувачений стверджував, що під час керування авто він не був в стані алкогольного сп’яніння. Проте, згідно з результатами експертизи, у його крові було виявлено 3,42 проміле етилового спирту. Адвокат апелянта не навів докази порушень при проведенні судово-медичної експертизи – зразки були правильно відібрані та зберігалися, без ознак пошкодження, що спростувало думку скаржників про можливе втручання сторонніх осіб та їх вплив на висновок цього дослідження. Крім того, працівники лікарні надали покази та звернули увагу на сильний запах алкоголю від водія одразу після аварії. Передні шини різних моделей легковика також не могли спричинити виїзд на зустрічну смугу, мотоцикл загиблого був технічно справний та рухався по своїй полосі.

     Родичі загиблого – батько та сестра, присутні під час розгляду справи, відмовилися від будь-якої компенсації та наполягали на залишенні суворого покарання.

     Трагічне ДТП сталося наприкінці травні цього року у Чернівцях по вул. Галицький Шлях. 40-річний водій легковика «Opel Omega», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не маючи прав на водіння транспортних засобів, значно перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу. Внаслідок цього він зіткнувся з мотоциклом «Honda» під керуванням 35-річного чернівчанина, який помер на місці пригоди. Авто вилетіло на узбіччя та впало у кювет. Гальма при цьому не були застосовані, оскільки при проведенні дорожньо-транспортної експертизи гальмівний шлях не був виявлений. Пасажири, які перебували в легковику, отримали незначні тілесні ушкодження, а водій був направлений до лікарні з переломом ребер і закритою черепно-мозковою травмою.

     Вироком Садгірського районного суду м.Чернівці винуватця автопригоди за вчинення ДТП в стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув мотоцикліст, було засуджено до 7 років та 6 місяців позбавлення волі.

         Раніше чоловік вже неодноразово відбував реальне покарання за вчинення умисних корисливих злочинів.

 

                                                                                                                                                                                            Пресслужба Чернівецького апеляційного суду