flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Чернівецькому апеляційному суді відбувся загальноукраїнський семінар для суддів окружних загальних судів на тему «Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними»

19 листопада 2019, 12:21

   З вітальним словом виступив директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці, заслужений юрист України Огородник А.П.

   У своїй промові секретар судової палати з розгляду цивільних справ Чернівецького апеляційного суду Одинак О.О. звернув особливу увагу на актуальність тематики семінару, зокрема, з огляду на очікувані зміни в земельному законодавстві.

    Тренери семінару, судді Чернівецького апеляційного суду Лисак І.Н. та Половінкіна Н.Ю., під час міні-лекціій з використанням презентації Power Point обмінялися досвідом з учасниками семінару щодо процесуальних аспектів розгляду справ про визнання правочинів недійсними, наслідків вчинення правочину за межами дієздатності, спільно провели практичні заняття з подальшою презентацією результатів та їх обговоренням.

     Слухачі взяли участь у модерованій дискусії у формі «запитання-відповіді» та експрес-опитуванні з використанням клікерів, а також прослухали міні-лекції тренерів семінару - судді Ленінського районного суду м.Дніпра Нижного А.В. та викладача - наукового консультанта відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, судді апеляційного суду Харківської області у відставці Гуцал Л.В. про визнання правочину дійсним та про наслідки недійсності правочинів, у тому числі, пов’язаних з обігом нерухомості.

              Після підведення підсумків слухачі отримали сертифікати.

 

                                                                                                                                                                                                                                              Пресслужба суду