flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано чиновницю за отримання хабаря в обмін на надання дозволів мережі аптек

22 жовтня 2019, 17:34

  Сьогодні, 22 жовтня 2019 року, Чернівецький апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Першотравневого районного суду м.Чернівці та виніс новий начальниці Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області, яким призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків в органах державної влади строком на 3 роки з конфіскацією майна, крім житла, взявши її під варту в залі суду.

    Посадовицю, в обов’язки якої входить контроль за дотриманням законодавства у сфері обігу лікарських засобів, визнано винною за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, тобто, в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 2400 доларів США службовою особою, яка займає відповідальне становище.

    У вересні 2018 р. вона зустрілася з директоркою ПП «Гармонія-2000», яка є дружиною власника мережі аптек, та запропонувала внести по 150 доларів за кожну аптеку та аптечний пункт в обмін на виключення підприємства з плану ліцензійної перевірки.

    Не погодившись з пропозицією, вони звернулися до прокуратури зі скаргою. Чиновниця була затримана працівниками СБУ в службовому кабінеті одразу після отримання грошей.

 

                                                                                                                                                                                             Пресслужба Чернівецького апеляційного суду