flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 8 років позбавлення волі засуджено буковинця, який обвинувачується в зґвалтуванні малолітньої

12 червня 2019, 12:54

     10 червня 2019 р. Чернівецький апеляційний суд засудив до восьми років позбавлення волі 22 – річного уродженця села Долішній Шепіт, Вижницького району Чернівецької області за зґвалтування 8 – річної дівчинки.

    Як встановлено районним судом та перевірено апеляційною інстанцією обвинувачений, знаходячись неподалік колишнього футбольного стадіону, супроводжуючи свою малолітню сусідку, достовірно знаючи, що вона є малолітньою особою, діючи умисно з погрозою застосування фізичного насильства, яке потерпіла сприйняла як реальну загрозу для її життя та здоров’я, вступив з останньою у статеві зносини.

    Врахувавши беззаперечні факти та встановлені обставини справи, суд І інстанції визнав обвинуваченого винним за ч.2 ст. 156, ч. 4 ст. 152 КК України та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі. З цим рішенням захисник обвинуваченого не погодився та подав апеляційну скаргу.

    Втім, на переконання колегії суддів Чернівецького апеляційного суду, докази, дослідженні судом першої інстанції, та перевірені під час апеляційного розгляду  в повній мірі доводять вину обвинуваченого у вчиненні злочинів. 

    З урахуванням ступеня тяжкості вчинених злочинів та особи обвинуваченого, колегія суддів прийшла до висновку про неможливість його виправлення та перевиховання без ізоляції від суспільства

    А тому, ухвалою суду, від 10 червня 2019 року, апеляційну скаргу  захисника підсудного залишено без задоволення,  а вирок районного суду – без змін.

Прес-служба

 Чернівецького апеляційного суду