flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив новий вирок буковинцю за смертельне ДТП

21 березня 2019, 15:07

  Чернівецький апеляційний суд, у відкритому судовому засіданні, розглянув кримінальне провадження відносно 39-річного буковинця, якого обвинувачено за частиною другою статті 286 Кримінального Кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

  Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 листопада 2017 року, близько 9 години вечора, на автомобільній дорозі сполученням «Чернівці-Сторожинець». 39-річний жетель Сторожинецького району Чернівецької області, керуючи вантажним автомобілем марки «МAN», проявив неуважність до дорожньої обстановки та самовпевненість, обганяючи автомобіль, що рухався перед ним, виїхав на зустрічну смугу руху і допустив наїзд на пішохода, який йшов у попутному напрямку. Внаслідок дорожньої пригоди, пішохід, 20-річний хлопець, від отриманих травм, помер на місці.

  За скоєне, Сторожинецький районний суд Чернівецької області призначив винуватцю ДТП покарання у виді 4 років позбавлення волі.  Водночас, на підставі ст. 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням), його було звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки.  

  Втім, з рішенням суду не погодилася сторона обвинувачення та потерпіла і подали апеляційні скарги.

 При апеляційному перегляді справи, колегією суддів Чернівецького апеляційного суду були враховані всі фактичні обставини справи, включаючи дані про особу обвинуваченого, а саме те, що чоловік є особою раніше не судимою та має на утримані трьох неповнолітніх дітей і ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, яке є тяжким злочином, скоєним із необережності, в результаті якого загинула молода людина.

  Враховуючи викладені вище факти та пом’якшуючі обставини, колегія суддів прийшла до переконання про неможливість виправлення обвинуваченого без реального відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк. А тому, вироком Чернівецького апеляційного суду від 18 березня 2019 р., визнано обвинуваченого винним  за частиною другою статті 286 Кримінального Кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), та призначено йому покарання у виді 4 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки, з реальним відбуванням покарання.

 

Обвинуваченого було взято під варту у залі суду негайно!

 

 

 

 

Прес-служба

Чернівецького апеляційного суду