flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив новий вирок двом буковинцям за розбійний напад

26 лютого 2019, 14:21

   Чернівецький апеляційний суд, у відкритому судовому засіданні, розглянув кримінальне провадження відносно двох чоловіків 1990 та 1994 року народження, які обвинувачені за ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України.

   Органом досудового розслідування встановлено, що подія трапилася у м. Чернівці, в грудні 2016 року близько, 11 години вечора. Обвинувачені, вступивши в попередній злочинний зговір, направлений на заволодіння чужим майном, заздалегідь прибули на вул. Комунальників, 3, а саме на територію приватного підприємства «АвтоВін», де був припаркований автомобіль потерпілого. Дочекавшись останнього, нанесли йому декілька ударів металевим предметом в область рук, ніг та спини. Застосувавши фізичне насилля, чоловіки викрали у потерпілого сумку, у якій знаходилися грошові кошти в сумі 120 тисяч гривень, планшет «Ipad»та банківські картки. Після вчинення злочину нападники втекли, розпорядившись викраденим майном потерпілого на власний розсуд.

   В результаті протиправних, умисних дій злочинців, чоловіку було завдано матеріальної школи в сумі більше 130 тис. гривень.

  За скоєне, Першотравневий районний суд м. Чернівці призначив нападникам покарання у виді 1,7 років позбавлення волі. Втім, з рішенням суду не погодилася сторона обвинувачення і подала апеляційну скаргу.

  При апеляційному перегляді справи, колегією суддів Чернівецького апеляційного суду були враховані всі факти та обставини справи, в тому числі і ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відноситься до категорії тяжких злочинів, і дані про осіб обвинувачених, а саме те, що один із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності та поніс покарання за вчинене.

  Враховуючи викладені вище факти, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду визнала обвинувачених винними за ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України та призначила кожному із них покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна, окрім житла.

  Обвинувачених було взято під варту у залі суду.

 

 

 

Прес-служба

Чернівецького апеляційного суду