flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За придбання та зберігання амфетаміну в особливо великому розмірі апеляційний суд змінив чернівчанину умовне покарання на реальне

11 березня 2024, 10:46

Чернівецький апеляційний суд скасував вирок Шевченківського районного суду м. Чернівці, згідно з яким 23-річний обвинувачений був засуджений до 3 років ув’язнення та звільнений від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.

З огляду на особливу тяжкість злочину у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, колегія суддів дійшла згоди, що 2 роки позбавлення волі – необхідний строк для виправлення та перевиховання засудженого.  

Після проголошення вироку його взяли під варту у залі суду.

Суд встановив, що в квітні минулого року обвинувачений замовив через телеграм-канал психотропну речовину, обіг якої обмежений.

Після того, як він отримав посилку у відділенні видачі «Мeest Експресс», його, через підозрілу поведінку, зупинили працівники поліції.  

Під час розмови з правоохоронцями та перевірки документів, чоловік викинув поліетиленовий пакет та почав тікати, але був затриманий.

Експертиза довела, що порошкоподібна речовина білого кольору, яка знаходилася в пакеті – амфетамін. Його маса становила понад 35 г., що є особливо великим розміром.

Призначаючи покарання, пов’язане з позбавленням волі, колегія суддів дійшла спільної згоди в тому, що протиправні дії засудженого є суспільно небезпечними, адже наркоманія має згубний вплив на свідомість людей, їхню мораль та спосіб життя. Це призводить до поступового занепаду та деградації особистості.

Водночас, при ухваленні рішення, суд врахував молодий вік обвинуваченого, його щире каяття і визнання вини у вчиненому та призначив покарання із застосуванням ст. 69 ККУ, тобто, нижче від найнижчої межі, передбаченої санкцією ч.3 ст. 309 КК України.

 

Пресслужба суду