flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зняв обвинувачення з підозрюваного у підпалі сільського магазину, який він нібито здійснив, щоб приховати крадіжку : його вина у вчиненні цих злочинів не доведена

19 лютого 2024, 14:00

Утім, за іншим епізодом крадіжки, вчиненої ним у магазині в сусідньому селі, покарання все-таки доведеться понести.

На початку червня 2022 року, пізно ввечері, в продуктовій крамниці у с. Багринівка Чернівецького району сталася пожежа. Як встановила експертиза, вогонь охопив складське приміщення магазину саме через підпал.  

Тоді полум’я значно пошкодило будівлю та майно крамниці, спричинивши матеріальну шкоду на суму понад 2 млн. 600 тис. грн.  

А наприкінці червня сталася крадіжка в продуктовому магазині у с. Старий Вовчинець. Із викраденого - 400 грн., 7 пляшок горілки, 1 пляшка пива та 3 пачки цигарок.  

У вчиненні злочинів запідозрили 23-річного мешканця цього села та, згідно з вироком суду І інстанції, його вина в інкримінованих злочинах була доведена. 

Засуджений подав апеляційну скаргу.

Не заперечуючи своєї причетності до останньої крадіжки та погоджуючись понести за неї покарання, він наполягав на тому, що не скоював підпалу в с. Багринівка, який він, за версією слідства, вчинив, щоб приховати крадіжку.

В судовому засіданні він також підтвердив доводи своєї апеляційної скарги.

Колегія суддів провела судове слідство по оспорюваному епізоду, проаналізувала покази та письмові докази, як сторін, так і свідків та дійшла висновку про поспішність висновків щодо його винуватості. Більше того, потерпілий – власник магазину заперечував причетність останнього до пожежі, прямо вказуючи, як під час досудового розслідування, так і в районному суді, на іншу особу, з якою мав конфлікт і яку підозрює у вчиненні злочину.  

Чернівецький апеляційний суд скасував вирок суду І інстанції в частині засудження за епізодом крадіжки та підпалу магазину в с. Багринівка та закрив кримінальне провадження в цій частині.

Застосувавши ст.69 Кримінального кодексу України, суд остаточно призначив обвинуваченому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

 

Пресслужба суду