flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбещення, насильство та загроза зараження : у Чернівцях за наругу над малолітньою донькою на 15 років ув’язнили віл-інфікованого батька. Вирок набув законної сили

08 лютого 2024, 13:28

В листопаді минулого року Шевченківський районний суд м.Чернівців проголосив вирок 47-річному чоловіку, який протягом березня-жовтня 2022 року вчиняв відносно дівчинки дії сексуального характеру. Апеляційний суд залишив рішення суду І інстанції без змін.

Суд встановив, що засуджений проживав в одному помешканні з колишньою дружиною, з якою мав трьох спільних дітей.

Користуючись відсутністю жінки, він неодноразово демонстрував дівчинці на мобільному телефоні «доросле» кіно з пропозицією повторити побачене. Отримуючи щоразу від неї відмову, перейшов до залякування.

Чоловік достовірно знав про наявність у нього ВІЛ-інфекції і про те, що він є джерелом інфікування. Однак навіть це його не зупинило від протиправних дій. Застосовувавши психологічний тиск та погрози фізичною розправою, він зґвалтував дитину, чим поставив малолітню потерпілу в небезпеку зараження. Про те, що сталося, дівчинка розповіла матері.

Засуджений не зізнався у скоєному. Утім суд І інстанції, а згодом – і апеляційної, визнали доведеною його вину.

Відомості про його особу внесені до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої особи.