flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не уникнув покарання : чоловік, який зґвалтував малолітню сусідку та втік за кордон, постав перед судом після свого повернення

11 жовтня 2023, 10:28

За вчинення статевого злочину відносно 10-річної дівчинки чернівчанин проведе 9 років за гратами, а інформація щодо нього буде включена до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Таке рішення ухвалив Заставнівський районний суд Чернівецької області в липні цього року.

Чернівецький апеляційний суд погодився з вироком суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисника обвинуваченого.

Вирок вступив у законну силу.

Судом встановлено, що в березні 2016 року, дівчинка прийшла в гості до маминої подруги, яка жила разом із чоловіком поруч із нею в одному з сіл Чернівецького району. З подружжям дитина була добре знайома, адже часто приходила до них.  

У той вечір, окрім засудженого, 1965 р.н., у будинку нікого не було. Здійснюючи фізичний вплив та психологічний тиск, він зґвалтував малолітню дитину.  

Після скоєного чоловік встиг виїхати за межі країни, де перебував до 2022 року. Повернувшись в Україну, він був затриманий.

 

Пресслужба суду