flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок військовослужбовцю, який ще в 2018 році пішов у відпустку та не повернувся до військової частини. Протягом 4 років він перебував у розшуку.

03 жовтня 2023, 16:09

Слідство кваліфікувало дії 35-річного солдата за ч. 3 ст. 408 Кримінального кодексу України «Дезертирство» (в редакції КК України від 18.04.2018 року). В червні 2023 року Садгірський районний суд м.Чернівців визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду залишила вирок у силі.

Засуджений проходив військову службу за контрактом в одній із військових частин міста.

Після завершення чергової відпустки, наприкінці квітня 2018 року він був зобов’язаний з’явитися на робочому місці. Однак, не маючи поважної причини та дозволу командування, вирішив не повертатися та залишився за місцем свого проживання в іншій області.

Знаючи про те, що він оголошений у розшук та маючи намір уникнути притягнення до кримінальної відповідальності, продовжував протягом тривалого часу переховуватися від правоохоронних органів. Але в травні цього року самостійно прийшов до ДБР, зізнався у скоєному та був затриманий.

Садгірський районний суд м.Чернівців, обираючи міру покарання, взяв до уваги те, що обвинувачений визнав свою вину та щиро розкаявся, про що свідчили його дії, та призначив покарання із застосуванням ст.69 ККУ, тобто, нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією інкримінованої статті.

Адвокат засудженого звернулася до Чернівецького апеляційного суду з проханням пом’якшити її підзахисному покарання та змінити реальний строк на умовний. Колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги.

У своїй ухвалі Чернівецький апеляційний суд вказав, що всі обставини, на які посилалася апелянт у своїй скарзі, вже були повністю враховані судом при ухваленні вироку і стали підставою для призначення більш м’якого покарання, аніж передбачено законодавством.

 

Пресслужба суду