flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення пресслужби суду стосовно обмеження допуску осіб до судових засідань у цивільних справах за позовами інвесторів до ТзОВ «МС Імперіал Буд»

15 червня 2023, 09:02
Стосовно подій, які викликали суспільний інтерес та потребують реального їх висвітлення щодо поширеної у різних джерелах інформації про недопуск осіб 14 червня 2023 до судових засідань, повідомляємо наступне.
 
Згідно з розпорядженням голови суду N11-05/57-а/р від 01.04.2022 року, тимчасово, на період карантину та воєнного стану в Україні, допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, обмежений.
Зазначене розпорядження було винесене на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022, Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 (зі змінами), а також, інших локальних документів.
Звертаємо увагу, що розпорядження було видане задовго до вчорашніх подій.
Так, о 10.00 год. відбулося слухання цивільної справи за позовом одного з інвесторів ТзОВ «МС Імперіал Буд» до забудовника про визнання майнових прав.
Позивачка, її адвокат та представник відповідача були присутні у судовому засіданні.
Також до участі в судовому засіданні, призначеному на 12.00 год. (де позивачем є вже інша особа, теж інвестор ТзОВ «МС Імперіал Буд»), доєднався голова ГО «Центр захисту інтересів інвесторів ЖК «Імперіал Парк Авеню», оскільки на перше засідання він прибув вже після початку розгляду справи, а тому не був допущений судовим охоронцем до судової зали.
Більше того, усі представники ЗМІ, які виявили бажання бути присутніми, вести трансляції та робити відеозапис судових засідань, отримали такий дозвіл суду.
У той же час, люди, які знаходилися біля будівлі суду, не були учасниками справ, що перебували 14 червня 2023 року в провадженні апеляційного суду.
Отже, зауважуємо, що права та інтереси учасників судових засідань жодним чином з боку суду порушені не були, а навпаки, колегія суддів забезпечила відкритість і гласність судових процесів у карантинних і воєнних умовах.
А тому поширені у ЗМІ індивідуальні думки про незаконність недопуску осіб до участі у справах є не більше, ніж власні міркування певних осіб та критика подій (можливо, внаслідок необізнаності з реальним станом справ), є необґрунтованими й такими, що не відповідають дійсності.
 
Пресслужба суду