flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд ухвалив вирок відносно колишнього посадовця районної ради, яким позбавив його волі на 3 роки за невиконання рішення суду

24 березня 2023, 13:41

Засуджений, будучи керівником органу місцевого самоврядування, був зобов’язаний виконати вимоги, зазначені у резолютивній частині рішення суду І інстанції, залишеного без змін Постановою Верховного Суду.

Зокрема, суд поклав на посадовця обов’язок привести трудовий контракт, укладений з керівником комунального закладу охорони здоров’я, відповідно до вимог Типової форми контракту. Однак, як встановила колегія суддів, посадова особа, яка займає відповідальне становище, протягом тривалого часу, а саме, пів року, маючи для цього можливість, свідомо не виконувала рішення суду.

Внаслідок цього, на підставі звернення державного виконавця, який не зміг примусово виконати судове рішення, відносно посадової особи було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 382 ККУ («Умисне невиконання рішення суду, що набрало законної сили, посадовою особою, яка займає відповідальне становище»).

Вироком суду І інстанції посадовець був виправданий.

Проте, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду дослідила надані слідством докази, визнала їх обґрунтованими, не погодилася з висновком районного суду, скасувала вирок та ухвалила новий.

Апеляційний суд визнав посадову особу винною та призначив покарання в межах санкції ст. 382 ч.3 ККУ.

Засудженого взяли під варту у залі суду.