flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд на півтора роки відправив за грати чернівчанина, який обманним шляхом заробляв на потребуючих житла мешканцях з інших областей України

06 липня 2022, 08:53

Користуючись великим попитом та довірою людей з регіонів, які одними з перших постраждали від збройної агресії російської федерації проти України та які планували тимчасово оселитися у Чернівецькій області, 28-річний раніше судимий чернівчанин винайшов спосіб, як можна привласнити їхні кошти. 

Для цього він вже у перші дні війни створив неправдиве оголошення про те, що він нібито здає в оренду квартиру. І хоча ані можливості, ані дійсного наміру цього робити він не мав, для більшої достовірності прикріпив фотографії помешкання та вказав свій номер телефону.

Згодом, спілкуючись із трьома зацікавленими у винаймі запропонованого ним житла – мешканцями м. Києва, м. Фастіва Київської області та м. Харкова, він, кожному із них окремо, за допомогою смс повідомив, що для підтвердження їхніх намірів, вони повинні перерахувати на його банківську картку кошти у гривнях, які дорівнювали на той момент 50 доларам США.  

Внаслідок таких шахрайських дій засуджений спричинив матеріальну шкоду потерпілим у розмірі 4 450 грн.

Першотравневий районний суд м. Чернівці визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів за ч. 1, ч. 2 ст. 190 ККУ та ухвалив вирок, згідно з яким засудив його до 3 років позбавлення волі із 2-річним іспитовим строком.

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду не погодилася із визначеною судом І інстанції мірою покарання через його м’якість та ухвалила новий вирок, на підставі якого чоловік відбуватиме реальне покарання у місцях позбавлення волі.  

Засудженого взяли під варту у залі суду одразу після проголошення вироку.