flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За викрадення мікроавтобуса з чужого подвір’я чоловік потрапив на 2 роки за грати 

07 грудня 2021, 10:23

Навесні цього року 37-річний мешканець Чернівецького району, перебуваючи біля будинковолодіння потерпілого, помітив на його території мікроавтобус «Мерседес-Бенц Віто». Чоловік непомітно відкрив хвіртку та зайшов у двір.

Як обвинувачений згодом пояснював у суді, саме незамкнені двері машини та наявність ключа у замку запалення і спонукали його поїхати з двору за кермом чужого автомобіля.

І хоча увесь цей час власник транспортного засобу перебував у будинку, він не чув, ані як відчинялися ворота, ані як зловмисник завів двигун його мікроавтобусу та виїхав з подвір’я. Про те, що автомобіль викрадений, дізнався, коли вийшов з дому та не побачив машину на місці.

Потерпілий одразу звернувся до правоохоронних органів. Працівники поліції зупинили та затримали водія, який перебував за кермом викраденого транспортного засобу на одній з вулиць обласного центру, а мікроавтобус повернули його власнику.  

Садгірський районний суд м. Чернівці визнав чоловіка винним в незаконному заволодінні автомобілем «Мерседес-Бенц Віто», 2003 р.в., поєднаному з таємним проникненням на приватну територію потерпілого. Вироком суду він, з урахуванням пом’якшуючих обставин, був засуджений до 2 років позбавлення волі.

Однак обвинувачений з таким рішенням суду не погодився та звернувся до апеляційного суду з проханням призначити йому умовне покарання.

З огляду на те, що чоловік вже раніше притягався до кримінальної відповідальності, вчинив тяжкий злочин, зловживав алкогольними напоями та офіційно не працював, колегія суддів не знайшла підстав для пом’якшення йому покарання та залишила вирок районного суду без змін.

 

Пресслужба суду