flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд посилив покарання жінці, яка за гроші допомагала чоловікам нелегально перетинати кордон з Румунією

12 січня 2023, 10:33

У вересні цього року Шевченківський районний суд м. Чернівці визнав 39-річну мешканку Чернівецького району винуватою в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 ККУ). В якості покарання за вчинення цього злочину вона повинна була сплатити штраф у розмірі 136 тис. грн.

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду визнала таке покарання занадто м’яким та призначила нове – 5 років позбавлення волі. З огляду на те, що засуджена самостійно утримує та виховує трьох малолітніх дітей, раніше до кримінальної відповідальності не притягалася, суд встановив їй 3-річний іспитовий строк. Проте, у разі невиконання обов’язків, покладених на неї вироком, покарання доведеться відбувати реально.

Встановлено, що жінка, користуючись тим, що в Україні оголошений воєнний стан і військовозобов’язаним чоловікам заборонено виїжджати з країни, організувала їх нелегальне переправлення поза межами державного кордону з Румунією. У цьому їй допомагали ще 2 особи, матеріали відносно яких були виділені в окреме кримінальне провадження.

Вартість їхніх послуг становила 4 тис. 500 дол.