flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Намагався повернути колишню дружину : за переслідування та залякування жінки суд позбавив її кривдника волі на тривалий строк

13 грудня 2022, 15:24

У жовтні цього року за вчинення домашнього насильства Кіцманський районний суд Чернівецької області ухвалив вирок 33-річному мешканцю Чернівецького району та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Однак, загалом йому доведеться провести за гратами 4 роки, адже, окрім покарання за цькування матері своєї дитини, засуджений мав ще й судимість за крадіжку. Тоді суд, обираючи міру покарання за вчинення корисливого злочину, надавав йому можливість для виправлення та застосував іспитовий строк. Тепер цю невідбуту частину покарання він також відбуватиме реально.

З моменту проголошення рішення чоловік перебуває під вартою.

Засуджений подав апеляційну скаргу, оскільки не вважав себе винуватим. На його думку, він не вчиняв насильства над дружиною, а лише хотів примусити її до подальшого спільного життя разом, через що в них відбувалися конфлікти.

Також зазначав, що відповідальність за свої дії вже поніс, оскільки був неодноразово притягнутий до адміністративної відповідальності та сплачував накладені на нього штрафи.

Втім, колегія суддів відхилила ці доводи апелянта та залишила вирок без змін.

Суд встановив, що протягом 4 років засуджений систематично вчиняв дії фізичного та психологічного насильства відносно потерпілої – приходив до місця її проживання та ображав словесно, вживаючи нецензурну лайку, принижував і погрожував фізичною розправою.

Декілька разів навіть застосовував відносно неї силу, чого сам не заперечував.

Усі ці дії колишнього чоловіка негативно вплинули на її психічне здоров’я. Жінка відчувала себе у небезпеці, тому змушена була звернутися до поліції.