flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За спробу зґвалтування рідної онучки мешканець Вижниччини проведе 10 років у тюрмі

12 жовтня 2022, 14:21

У липні цього року Вижницький районний суд Чернівецької області ухвалив вирок відносно 61-річного чоловіка, який вчинив дії сексуального характеру відносно дитини. На той момент дівчинці було 9 років.

Засуджений заперечував свою вину і, посилаючись на відсутність, на його думку, доказів в інкримінованому злочині, оскаржив рішення суду І інстанції в Чернівецькому апеляційному суді.

Сьогодні колегія суддів розглянула матеріали даної кримінальної справи та визнала висновки суду першої інстанції такими, що відповідають фактичним обставинам справи та повністю підтверджуються наведеними у вироку доказами. Водночас, доводи апеляційної скарги не знайшли свого підтвердження. Тому суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисника засудженого та залишив рішення районного суду без змін.

У листопаді минулого року, засуджений, перебуваючи разом зі своєю малолітньою онукою в одній кімнаті за місцем її проживання та маючи умисел на задоволення статевої пристрасті, штовхнув дитину на ліжко та намагався її зґвалтувати. Однак, завершити злочин йому не вдалося з незалежних від його волі причин, оскільки дитина змогла звільнитися та втекти. Незважаючи на погрози, про те, що сталося, вона розповіла бабусі.