flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд майже одразу після звільнення повернув крадія за грати

15 лютого 2021, 15:27

Пройшло лише два місяці з того часу, як обвинувачений вийшов з місця позбавлення волі, де він перебував також за вчинення крадіжки.

Але йому вкрай знадобився чужий зварювальний апарат.   

У травні минулого року 25-річний чернівчанин, шляхом віджиму металопластикового вікна, непомітно проник до приміщення кузні, звідки викрав зварювальний апарат «Edon MIG-315» вартістю 7500 грн.

Після цього з місця вчинення злочину зник, а викраденим розпорядився на свій власний розсуд.

Вироком Першотравневого районного суду м. Чернівці його було визнано винуватим у вчиненні крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення, та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням на строк 1 рік 6 місяців.

Чернівецький апеляційний суд скасував вирок в частині призначення умовного покарання та ухвалив новий, яким призначив покарання, але вже реальне, строком на 1 рік і 6 місяців.

Чоловік вчинив новий тяжкий злочин в період незнятої та непогашеної судимості, що свідчить про ступінь його суспільної небезпеки та схильність до вчинення нових корисливих кримінальних правопорушень. Тому колегія суддів дійшла згоди, що саме таке покарання відповідатиме ступеню тяжкості злочину та особі обвинуваченого, та є необхідним для його виправлення та недопущення вчинення ним нових корисливих злочинів.

Засуджений був взятий під варту у залі суду.

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду