flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За крадіжку мобільного телефона – знову за грати

10 лютого 2021, 09:21

30-річний мешканець Вижницького району вже був неодноразово судимий за вчинення корисних злочинів. І цього разу, досі маючи непогашену судимість, висновків для себе так і не зробив та вкотре вирішив збагатитися за чужий рахунок.

Проходячи повз будинок потерпілого в смт. Неполоківці Кіцманського району, чоловік скористався тим, що його ніхто не бачить та зайшов всередину через незачинені двері. Помітивши, що на холодильнику лежить підключений до зарядного пристрою мобільний телефон марки «Samsung J7 Neo Black», він таємно прихопив чужий гаджет та зник разом з ним у невідомому напрямку.

Вироком Кіцманського районного суду Чернівецької області обвинувачений був засуджений до 3 років позбавлення волі за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, вчинену повторно.

Не погодившись з рішенням суду через суровість призначеного покарання, він оскаржив його в Чернівецькому апеляційному суді.

Однак, колегія суддів дійшла згоди, що суд першої інстанції дотримався усіх вимог кримінального законодавства, оскільки при визначенні міри покарання вірно врахував, як ступінь тяжкості злочину, так і особу винного, обтяжуючі та пом’якшуючі обставини. Крім того, суд обґрунтовано взяв до уваги рецидив злочину, що виключало можливість для призначення більш м’якого покарання, аніж передбачено санкцією ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України.

За таких обставин, Чернівецький апеляційний суд погодився з висновком Кіцманського районного суду Чернівецької області у тому, що призначене покарання є необхідним та достатнім для виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів.

Незважаючи на те, що мобільний телефон був вилучений в обвинуваченого та повернутий власнику, викрадач чужого майна понесе кримінальну відповідальність та відбуватиме покарання у місці позбавлення волі.

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду