flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував умовне покарання винуватцю смертельної дтп

03 лютого 2021, 14:48

Ухваленням нового вироку завершився вчора розгляд кримінальної справи відносно поліцейського, з вини якого один його колега загинув, інший отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Трагічна ДТП сталася в смт. Берегомет Вижницького району наприкінці лютого позаминулого року.

П’ятеро працівників Вижницького відділення поліції, серед яких був 24-річний загиблий, поверталися з роботи на автомобілі «Ніссан Прімастар» під керуванням обвинуваченого.

Проїжджаючи заокруглену ділянку дороги з наявною місцями ожеледицею з перевищенням допустимої швидкості, 22-річний водій не врахував дорожню обстановку та з'їхав за межі проїзної частини дороги у кювет, після чого врізався у дерево.

Від удару пасажир, який сидів позаду водія, отримав тяжкі тілесні ушкодження та через декілька днів помер у лікарні. 

Вироком Вижницького районного суду Чернівецької області правоохоронець був засуджений до 5 років позбавлення волі з 3-річним іспитовим строком та позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Однак, колегія суддів не погодилася з вироком суду в частині його звільнення від відбування основного покарання через відсутність на те законних підстав.

Врахувавши те, що водій вчинив необережний злочин, вину свою повністю визнав, щиро розкаявся та сприяв розкриттю злочину, Чернівецький апеляційний суд призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же строк.

Засуджений був взятий під варту у залі суду.

 

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду