flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Замість прибутку від оренди житла чернівчанка залишилася без власного майна  

29 січня 2021, 09:34

32-річний житель Хотинського району в обласному центрі винаймав кімнату у квартирі потерпілої.

Спочатку він, шляхом обману, заволодів належними жінці 500 грн., а декілька днів потому, скориставшись відсутністю господині вдома та маючи до речей вільний доступ, таємно виніс з її будинку телевізор та електроконвектор, загальною вартістю 8500 грн.

Після скоєного чоловік з місця злочину зник у невідомому напрямку.

За домовленістю, наймач під час заселення дав жінці 1000 грн., а через декілька днів звернувся до неї з проханням поміняти йому 200 євро на гривні. Не маючи необхідної суми, вона позичила йому 500 грн., а купюру в 200 євро залишила в якості завдатку.

Натомість, вже після його зникнення, виявилося, що орендар "віддячив" жінці за проживання у її помешканні сувенірною купюрою.

За вчинення шахрайства та крадіжку вироком Шевченківського районного суду м.Чернівці обвинувачений був засуджений до 2 років позбавлення волі. Маючи непогашену судимість за іншим вироком, суд остаточно призначив йому 4 роки ув’язнення.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив застосувати до нього вимоги ст.69 ККУ, а саме, призначити більш м’яке покарання, ніж передбачено санкціями статей, мотивуючи своє прохання щирим каяттям, активним сприянням у розкритті злочину та відшкодуванням заподіяної матеріальної шкоди.

Однак, в ході апеляційного розгляду колегія суддів не встановила обставини, на які посилався обвинувачений, а зазначені ним у скарзі доводи не знайшли свого підтвердження.

Відтак, Чернівецький апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду І інстанції – без змін.

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду