flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд відмовився призначати новий судовий розгляд справи інтернет-продавця наркотиків

28 грудня 2020, 14:32

До Касаційного кримінального суду зі скаргою звернувся адвокат засудженого. Просив вирок Шевченківського районного суду м.Чернівці, згідно з яким його підзахисний був засуджений до 3 років позбавлення волі за розповсюдження наркотичних та психотропних речовин, а також ухвалу Чернівецького апеляційного суду про залишення вироку без змін – скасувати та призначити новий розгляд в суді І інстанції.

В свою чергу, Верховний Суд касаційну відхилив, зазначивши, що «переконливих доводів, які би ставили під сумнів законність і умотивованість наведених висновків судів першої та апеляційної інстанцій, касаційна скарга захисника не містить. Вирок місцевого суду та ухвала апеляційного суду є належно умотивованими та обґрунтованими і за змістом відповідають вимогам статей 370419 КПК, у них наведено достатні мотиви, з яких виходили суди, та положення закону, якими вони керувалися, постановляючи рішення».

 

Як раніше писав Чернівецький апеляційний суд, 26-річний мешканець м.Чернівці за допомогою програмного забезпечення для смартфонів, планшетів та ПК «Telegram» створив інтернет-магазин, через який неодноразово здійснював віддалений продаж наркотичних та психотропних речовин на території обласного центру т.зв. «методом закладки». Для того, щоб отримати товар замовник розраховувався через електронний термінал самообслуговування, а після отримання оплати продавець ховав його на території міста та надсилав координати схованки. Покупцю залишалося тільки прийти та забрати свою «покупку». Під час перевезення амфетаміну в автомобілі марки «BMW 3» до узгодженого з покупцем місця, в жовтні минулого року був затриманий працівниками поліції біля с.Снячів Сторожинецького району Чернівецької області. Здійснюючи санкціонований обшук автомобіля, правоохоронці у присутності понятих вилучили згорток з подрібненою речовиною білого кольору.

 

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду