flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив незмінним покарання, призначене організатору протизаконного грального бізнесу

16 грудня 2020, 14:48

Колегія суддів Касаційного кримінального суду не знайшла підстав для скасування ухвали Чернівецького апеляційного суду, який залишив без змін вирок суду І інстанції.

Йдеться про рішення Глибоцького районного суду Чернівецької області, згідно з яким чернівчанин був засуджений за створення закладів із забороненими комп’ютерними симуляторами у Хотинському та Глибоцькому районах та пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі. Тоді суд призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі без конфіскації майна та присудив штраф в розмірі 340 000 грн.

Крім того, що чоловік облаштував спеціально обладнане приміщення для проведення незаконних азартних ігор, він намагався домовитися з начальником районного відділення поліції про щомісячну виплату йому 5 000 грн. в обмін на гарантування працівниками правоохоронних органів безперебійної роботи інтерактивного закладу в с.Тереблече Глибоцького району. Під час передачі першої частини коштів він був затриманий у кабінеті посадовця, який напередодні повідомив своє керівництво про намагання дати йому хабар. 

Захисник засудженого звернувся до суду з касаційною скаргою, в якій просив ухвалу Чернівецького апеляційного суду скасувати та направити справу на новий апеляційний розгляд. Однак колегія суддів Касаційного кримінального суду визнала рішення апеляційного суду законним й таким, що відповідає вимогам законодавства, а доводи касатора – необґрунтованими.

 

 

Пресслужба Чернівецького апеляційного суду